Het is voor veel huisartsen een probleem: ze komen ruimte te kort. Volgens Lokaal Dijk en Waard zijn sommige praktijken in de gemeente gesloten voor nieuwe inschrijvingen en wordt verwezen naar praktijken buiten Dijk en Waard. De lokale partij wil weten of het college actie onderneemt en heeft vragen gesteld.

Het inwoneraantal groeit sneller dan de vierkante meters die beschikbaar komen voor de huisartsenzorg. Naar aanleiding van een artikel in het NHD komt Annelies Kloosterboer met vragen voor het college. De fractievoorzitter van Lokaal Dijk en Waard wil onder meer weten of het college in beeld heeft hoeveel inwoners zich niet kunnen inschrijven bij een huisarts. "Op websites van huisartsenpraktijken in Dijk en Waard lees ik dat in sommige kernen en wijken praktijken gesloten zijn voor nieuwe inschrijvingen en dat wordt verwezen naar buiten de gemeente. Heeft het college in beeld waar de huisartsenzorg knelt?"

Kloosterboer vraagt zich daarnaast ook af of het college wil gaan handelen om meer vierkante meters voor de praktijken te bewerkstelligen. "Is het college bereid om binnen de gemeente in samenspraak met ondernemers en ontwikkelaars actie te ondernemen om meer vierkante meters voor de eerstelijnszorg te realiseren?" Nu de vragen officieel zijn ingediend heeft het college dertig dagen de tijd om te reageren.
Pin It
Bekeken: 2653x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/