Middelbare scholieren en een klassiek concert. Het klinkt niet als een ideale combi, maar als het aan Stichting Muziekkring Heerhugowaard en Cool kunst en cultuur ligt is dat het wel. Op 22 maart wordt een speciaal concert voor ruim 200 scholieren uit Dijk en Waard gegeven.

Al bijna vijftig jaar organiseert stichting Muziekkring Heerhugowaard klassieke concerten. Musici treden maandelijks op in Cool kunst en cultuur, maar het publiek van 22 maart zien ze toch minder vaak voorbijkomen. "Met dit initiatief willen wij jongeren in aanraking laten komen met klassieke muziek." Vertelt Sanne Smienk, coördinator Cool voor School. "Ze krijgen het vaak niet van huis mee en luisteren er ook niet dagelijks naar."

Klassieke muziek in een nieuw jasje, dat is het thema van het concert. "We willen het concert zo laagdrempelig mogelijk maken. Klassieke muziek die door twee gezelschappen op een toegankelijke, speelse wijze ten gehore wordt gebracht." Beth & Flo bijten het spits af. De twee klassiek geschoolde pianistes slaan een brug tussen concertzaal en theater; klassieke muziek met een flinke dosis humor. Vervolgens is het de beurt aan het Dianto Reed Quintet; vijf Spaanse houtblazers en tevens studenten van het Conservatorium van Amsterdam. Vol vuur en creativiteit gaan zij de uitdaging aan om traditionele kamermuziek interactiever en vermakelijker te maken. "We hopen dat we hiermee de horizon van jongeren kunnen verbreden en de schoonheid van klassieke muziek laten zien. Wie weet worden de jongeren geïnspireerd om meer klassieke muziek te luisteren. Dat zou fantastisch zijn."

Van eerstejaars tot vijfdejaars; meer dan tweehonderd scholieren komen op dinsdag 22 maart naar Cool voor dit concert. Werk je op een middelbare school in Dijk en Waard en wil je jouw klas aanmelden voor dit bijzondere concert? Neem dan contact op met Sanne Smienk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1959x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/