Het gereedmaken van het Transferiumgebouw voor vluchtelingen uit Oekraïne gaat sneller dan gedacht. Dat heeft burgemeester Peter Rehwinkel gemeld in de raadsvergadering van dinsdagavond. De eerste mensen kunnen deze week nog in het gebouw aan De Vork. Volgens de planning zouden vluchtelingen pas volgende week gebruik kunnen maken van de locatie.

"Werkzaamheden om het gebouw in te richten als opvanglocatie gaan sneller dan gedacht en dat is fijn." Burgemeester Rehwinkel is zichtbaar tevreden met de ontstane situatie in Dijk en Waard; een week eerder dan gepland kunnen de eerste vluchtelingen opgevangen worden in het Transferiumgebouw. Het gaat in eerste instantie om 109 Oekraïners. Binnen vijf weken worden er nog eens 108 Oekraïners verwelkomd.

Dijk en Waard is door Veiligheidsregio Noord-Holland Noord gevraagd om te kijken naar de mogelijkheid om mensen op te vangen. Door de gemeente wordt nu gewerkt aan de coördinatie van de vluchtelingenstroom. Zo komen er loketten en wordt opvang verzorgd. "De eerste vluchtelingen zijn verwelkomd in hotel Heer Hugo. De komende weken komt het Rijk met meer informatie voor financiële steun."
Pin It
Bekeken: 2611x
https://ee.itk.ac.id/data/