Afgelopen weekend speelde Apollo 1 thuis tegen Nova 1 uit Bilthoven. Het Heerhugowaardse korfbalteam leek af te stevenen op winst, maar de bezoekende ploeg wist de stand in de laatst minuut nog gelijk te trekken tot 20-20.

Nova startte scherp met twee snelle goals, maar Apollo kon al snel de stand gelijk trekken. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en werd het 5-5. Apollo schoot scherp en kon met vijf doelpunten op rij een ruime voorsprong opbouwen. Toen het rustsignaal klonk stond het 11-7.

Na de rust kropen de Bilthovenaren langzaam maar zeker dichterbij, maar na een tussenstand van 16-16 kon Apollo weer uitlopen naar 20-18 in het spannende slot van de wedstrijd. De Waardse ploeg leek te gaan winnen, maar Nova wist in de laatste minuut nog een gelijke score te bereiken.

Vanwege de lockdown is het zaalseizoen omgegooid. Apollo 1 speelt in de 2e Klasse Fb met drie tegenstanders en heeft ze nu allen ontmoet. Dat resulteerde in vier punten uit één winst en twee gelijkspel. Rapid 1 uit Haarlem is koploper met één puntje meer. De komende wedstrijd is uit tegen de Haarlemmers, en dus een erg belangrijke. De eerste confrontatie eindigde in gelijkspel.