Tijdens de kermis van Heerhugowaard wordt op zondag 12 juni weer het razend populaire 'Kermis Kubben' gehouden. De organisatie is in handen van Hans Groenland en Ad Molenaar. Vanaf vrijdag 1 april 19:00 uur kunnen teams van hooguit vier personen zich voor het werpspel inschrijven.

Voor wie niet weet wat kubben is: dit is een spel waarbij de deelnemers met stokken de vijf torens van de tegenstander omver moeten werpen, en tot slot de koning in het midden van het speelveld. De cilindrische werpstokken zijn 30 cm lang, de torens 15 cm hoog en de koning 30 cm hoog. De oorsprong van het spel ligt in Scandinavië, vermoedelijk al voor het Vikingtijdperk. Kubb betekent 'houten blok' in het Zweeds.

Deelname kost 10 euro per persoon, inclusief koffie en koek, en daarnaast twee consumpties en twee broodjes. Meer informatie op de Facebookpagina van Dijk & Waard Events. (foto: Boebeltjebab)
Pin It
Bekeken: 2647x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/