De stroom vluchtelingen richting het Transferiumgebouw is inmiddels op gang gekomen. De eerste Oekraïners kwamen afgelopen weekend richting het gebouw aan De Vork en ook woensdag kwamen er weer tientallen vluchtelingen bij. De gemeente Dijk en Waard is aan het kijken naar meer geschikte locaties.

Schoonmaken, bedden opmaken en zorgen voor een huiselijke sfeer. Vrijwilligers zijn druk bezig geweest met het gereedmaken van het complex aan De Vork. Inmiddels zijn 135 mensen gehuisvest in het Transferiumgebouw. "De stroom komt nu op gang. Het is mooi dat we als regio iets kunnen betekenen", vertelt burgemeester Rehwinkel. Vorige week donderdag nog kreeg de burgemeester samen met wethouders John Does en Gerard Rep een rondleiding, maar naar verwachting zit deze opvanglocatie snel vol. "In het Transferiumgebouw kunnen 240 mensen. Met dit tempo hebben we snel nieuwe locaties nodig."

De gemeente voert op dit moment gesprekken met meerdere partijen voor nieuwe opvangplekken, maar er staat nog niks vast. "We doen het als gemeente en regio goed als het gaat om het zorgen voor opvang. Ik verwacht dat er op korte termijn meer locaties bijkomen."
Pin It
Bekeken: 2695x
https://ee.itk.ac.id/data/