Een 40-jarige man en 39-jarige vrouw hebben voorwaardelijke straffen gekregen in een hennepzaak. In het voormalige Waardse huurhuis van de twee werd in 2015 een hennepknipperij opgerold. Daarnaast zijn de ex-partners bestraft voor witwassen. Zo meldt het NHD.

De 40-jarige man kreeg een voorwaardelijke celstraf van een half jaar opgelegd en de 39-jarige vrouw kreeg een voorwaardelijke taakstraf van 200 uur. Met zijn vonnis hield de rechter rekening met de lange tijd dat de zaak op de plank lag. Het begon allemaal in 2015. Begin van dat jaar werd door de politie een grote ontdekking gedaan. In een huurwoning in Heerhugowaard werd een hennepknipperij opgerold en werden acht personen opgepakt. De vondst was fors; 21,6 kilo henneptoppen, 465 hennepplanten en 718 gram hennepgruis. In auto’s werd nog eens 14 kilo henneptoppen gevonden.

Met de voorwaardelijke straffen is de kous voor de twee nog niet af. Het openbaar ministerie wil ook een bedrag van ruim 130.000 euro vorderen, vanwege criminele inkomsten. Daarover doet de rechtbank volgende maand uitspraak.
Pin It
Bekeken: 2145x
https://ee.itk.ac.id/data/