Na twee jaar weg te zijn geweest door corona, keert oefening Frisian Flag dit jaar weer terug. Op vliegbasis Leeuwarden, dat altijd als gastheer dient, gingen maandag de eerste gevechtsvliegtuigen de lucht in. In de komende twee weken zullen piloten uit binnen- en buitenland twee keer per dag verschillende vliegmanoeuvres trainen. De oefening duurt van maandag 28 maart tot en met vrijdag 8 april en elke dag gaan zo'n dertig toestellen de lucht in om tussen 08.00 en 17.00 uur te oefenen boven de Noordzee en het luchtruim boven Noord-Nederland (Noord-Holland, Friesland en Groningen). Zo vliegen ze bijvoorbeeld over de Kop van Noord‑Holland heen.

Ook het Deense luchtruim wordt gedeeltelijk gebruikt als oefenterrein. 's Avonds en in het weekend worden er geen oefenmissies uitgevoerd. Aan de oefening doen NAVO- en andere coalitiepartners mee, zoals de Verenigde Staten, Italië, Canada en Frankrijk. Volgens het ministerie van Defensie wordt er niet meer dan anders getraind, ook niet nu Oekraïne in oorlog verkeert met Rusland. (foto: Edwin Kremer)
Pin It
Bekeken: 5221x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/