Afgelopen weekend heeft Apollo 1 deelname aan de play-offs veilig gesteld door ZKC '31 1 uit Zaandam te verslaan. De Heerhugowaardse korfballers wonnen in eigen huis met 23-16 en staan nu tweede in de 2e Klasse poule Fb. Aankomend weekend kan Apollo poulewinst afdwingen, zodat het niet hoeft te spelen tegen de dominante koploper uit poule 2Fa.

De wedstrijd startte met snelle goals voor beide partijen, maar vanaf 2-2 kon Apollo uitlopen naar 8-4. ZKC trok de partij weer in balans en er werd over en weer gescoord, maar vlak voor de rust kon de thuisploeg weer twee puntjes verder uitlopen. De ruststand was 16-10.

Na de pauze leek het of de Zaandammers het opgaven. Ze toonden weinig creativiteit en scoorden weinig. Apollo wist daar echter niet echt van te profiteren. Er werden genoeg kansen gecreëerd om verder uit te lopen, maar de Heerhugowaarders schoten niet meer met het rendement van de eerste helft. De eindstand kwam uit op 23-16.

Apollo 1 staat nu tweede in de 2e Klasse Fb, maar speelt aankomend weekend in De Bilt nog een inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Nova 1.  Een overwinning zou ervoor zorgen dat het Waardse team op 9 april niet tegen de dominante koploper HKC (U) 1 uit poule 2Fb hoeft te spelen, maar tegen het toch wat minder sterke Atlantis 1. (foto: Fred Horst)