Wie houdt van een terrasje pakken, kan ook dit jaar zijn hart ophalen. De gemeente Dijk en Waard heeft de uitbreiding van de terrassen, vanwege coronamaatregelen, verlengt tot en met 31 december. Daarnaast gaat de gemeente onderzoek doen naar de mogelijkheid om de terrassen permanent te vergroten.

Om horecaondernemers meer mogelijkheden te geven, werd in de zomer van 2020 door veel gemeenten besloten om terrassen tijdelijk uit te breiden. Nu de maatregelen rondom corona van de baan zijn, kijken gemeenten opnieuw naar de verruiming van terrassen. Zo zijn er langer ruimere terrassen in onder andere Alkmaar en Heiloo. Ook in Dijk en Waard worden knopen doorgehakt. "We hebben voor nu besloten om de uitbreiding van de terrassen te verlengen. Daarnaast gaan we onderzoeken of het mogelijk is om de terrassen zo te houden", zegt wethouder John Does.

De uitbreiding heeft niet geleid tot overlast, zo meldt het college van B&W. "We horen eigenlijk alleen maar positieve berichten. Aan de ene kant zijn ondernemers tevreden dat ze een financiële inhaalslag kunnen maken en aan de andere kant horen we van inwoners dat ze het er prettig en gezellig uit vinden zien." Met het besluit wordt de uitbreiding van terrassen verlengt tot en met 31 december 2022. Tussentijds gaat de gemeente onderzoeken of de uitbreiding permanent kan zijn. "Er zijn onduidelijkheden op het gebied van openbare orde en veiligheid. Ook vanuit ondernemers zijn er vragen. Daar moeten we nu naar gaan kijken."
Pin It
Bekeken: 2088x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/