De gemeente Dijk en Waard gaat voorlopig toch weer rolcontainers van oudere bewoners van de Grundel in Broek op Langedijk aan de weg zetten. Wel gaat de gemeente op zoek naar een andere oplossing.

Al jaren worden rolcontainers van bewoners van de Grundel aan de weg gezet. Het was ruim twintig jaar geleden een afspraak tussen de gemeente Langedijk en de bewoners van de aanleunwoningen. Dijk en Waard wil af van dit extra werk voor medewerkers en stuurde recent een brief naar de bewoners van de Grundel. Dat viel niet in goede aarde. De dochter van een van de bewoners trok aan de bel bij raadslid Carmen Bosscher (FvD).

Volgens wethouder Annette Groot is het verplaatsen van containers tussen woningen en opstelplaats geen taak van de gemeente, maar had de communicatie beter gekund. "We hebben ons onvoldoende gerealiseerd hoe dit op de mensen overkomt." De wethouder gaat deze week nog in gesprek met inwoners. "Het is belangrijk dat we goed weten wat het wegvallen van de service betekent. Wonen Plus Welzijn zal samen met de inwoners gaan kijken naar een andere invulling."
Pin It
Bekeken: 5225x
https://ee.itk.ac.id/data/