De gemeenteraad van Dijk en Waard heeft ingestemd met de komst van 82 woningen op de Waardse Deimoslaan. Toch was er tijdens de raadsvergadering van dinsdag een discussie; zo zou het plan te weinig sociale huurwoningen en te weinig parkeerplaatsen hebben.

Het bouwplan heeft een percentage van 27 procent aan sociale huurwoningen en dat is tegen de afspraak van een minimum van 30 procent per nieuwbouwproject. PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie stemden tegen het voorstel en eisten minstens 30 procent sociale huur. Wethouder Nils Langedijk verdedigde de afwijking met andere plannen waar meer betaalbare woningen komen dan afgesproken.

De hoeveelheid sociale huurwoningen was niet het enige hete hangijzer. Voor het nieuwbouwproject met 82 woningen zijn 33 parkeerplaatsen gereserveerd. Volgens onder andere VVD gaat dit leiden tot problemen. Raadslid Floris de Boer (Lokaal Dijk en Waard) ziet dat als een zorg voor later en stelde dat er zo snel mogelijk gebouwd moet worden: "Alle partijen gaven in hun verkiezingsprogramma aan dat er heel veel gebouwd moet worden. Dan moeten we niet bij het eerste project op de rem gaan staan en ons laten leiden door minder parkeerplaatsen." Een meerderheid van de gemeenteraad stemde uiteindelijk in met de plannen.
Pin It
Bekeken: 2537x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/