De hekken op de burg op de Gibbon gaan weggehaald worden. Het college zegt dat in een reactie op raadsvragen. Verschillende fracties in Dijk en Waard wilden opheldering over de brug tussen Stad van de Zon en Butterhuizen.

"Het was nooit de bedoeling dat de hekken er zolang zouden staan", zegt het college in een reactie op vragen van raadslid Milo Poland (D66). Ook Joke Visser (Senioren Dijk en Waard) klom recent in de pen om meer duidelijkheid over de hekken te krijgen. Al vanaf mei 2021 wordt de brug omheind. Volgens Bert Blase, destijdse burgemeester van Heerhugowaard, zorgden jongeren voor onveilige verkeerssituaties door van de brug af te springen. Blase vertelde dat de hekken er maar kort zouden staan en dat er naar andere mogelijkheden zou worden gezocht. "Het vinden van een alternatief bleek moeilijker dan gedacht", stelt het college. Zo werd onder andere nagedacht over een zwemsteiger in het water van het Park van Luna, maar dat bleek niet haalbaar. "Naast dat dit een kostbare oplossing is, zal het plaatsen van een extra zwemsteiger meer watervogels aantrekken, wat tot gevolg heeft dat de zwemwaterkwaliteit verslechtert."

De gemeente krijgt steeds meer vragen over de hekken, ziet geen alternatief en komt tot de conclusie dat er maar een oplossing is; na ruim tien maanden gaan de hekken weg. "Er wordt nu voor gekozen de hekken weg te halen en in te zetten op handhaving. De overlast met fietsen op het wegdek en het betreden van andermans tuinen gaat aangepakt worden."

De hekken worden vanaf maandag 4 april weggehaald. Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd.
Pin It