Er moet nodig wat gaan gebeuren aan de sluis in Broek op Langedijk, dat is het resultaat van technisch onderzoek. De gemeenteraad van Dijk en Waard wordt voorgesteld om 405.000 euro beschikbaar te stellen voor werkzaamheden aan de sluis.

Uit onderzoek blijkt dat de sluiskolk in een slechte staat blijkt te zijn. Door ouderdom en een constructiefout lekt de kolk zand. Hierdoor kunnen verzakkingen ontstaan, waardoor het terrein rondom de sluis niet veilig is.

Het probleem is al langer bekend, maar werd met korte termijnoplossingen bestreden. Zo werd onder meer de sluis omheind, en werden vlonders geplaatst. Volgens het college moet er nu echt wat gaan gebeuren. De renovatie zal in twee fasen worden uitgevoerd. De westelijke zijde zal als eerste aan de beurt zijn in de winter van 2022/ 2023. De oostelijke zijde wordt in de winter van 2023/ 2024 aangepast.

Afwachten op een provinciale subsidie wil de gemeente niet doen; ze wil nu zo snel mogelijk handelen. "We hebben goede hoop op een subsidie van de provincie, maar we wachten er niet op", zegt wethouder Annette Groot in een reactie aan Dijk en Waard Centraal. "Anders zijn we te laat om de renovatie voor de winter voor te bereiden."

Naast het technische onderzoek aan de sluis, zijn ook haalbaarheidsonderzoeken uitgevoerd naar verbindingen tussen het Kanaal Alkmaar-Kolhorn en het binnendijkse sloepennetwerk in Noord-Scharwoude en de Groene Loper in Sint Pancras. Afhankelijk van de keuze tussen een sluis of scheepslift zullen de twee verbindingen elk tussen de twee en vier miljoen euro kosten.
Pin It
Bekeken: 4965x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/