Burgemeester Peter Rehwinkel heeft Irma Kreuning- Smit en Erwin Kreuning benoemd tot Orakel van Dijk en Waard. Om de titel werd in de avond van 31 maart gestreden bij de Dijk en Waard Kennisquiz. Eenentwintig winnaars van de vier digitale voorrondes kregen veertig vragen over de omgeving. Irma en Erwin kwamen als beste uit de bus.

In de evenementenhal van restaurant-hotel Heer Hugo tekende zich donderdagavond een spannende eindstrijd af waarin de verschillen steeds kleiner werden. Uiteindelijk eindigde Irma en Erwin als eerste. Zij bleken over de meeste koelbloedigheid en parate feitenkennis over de gemeente te beschikken. Ze kregen een videoboodschap van burgemeester Peter Rehwinkel die ze feliciteerde en benoemde tot Orakel van Dijk en Waard. Als winnaars ontvingen zij, net als de nummers twee en drie, een pakket met lokale producten.

De kennisquiz is georganiseerd door Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk in samenwerking met Joyce Organiseert en mogelijk gemaakt door de gemeente Dijk en Waard in het kader van de viering van het ontstaan van de nieuwe gemeente.
Pin It