Het Waardse sportpark De Kabel gaat de komende jaren op de schop. Tenminste, als het aan het college van Dijk en Waard ligt. Zij ziet een andere toekomst voor het sportpark met vijftig tot honderd woningen en nieuwe voorzieningen voor de sportclubs. Dinsdagavond werd het plan voorgelegd aan de gemeenteraad van Dijk en Waard.

Alle partijen konden zich vinden in de plannen, maar de haalbaarheid was onderwerp van discussie. Het gehele plan moet budgettair neutraal worden door woningbouw en dat leverde vraagtekens van diverse partijen op. GroenLinks en CDA vroegen zich af waarom het plan geen geld mag kosten en de ChristenUnie maakt zich zorgen om onder meer de stijgende bouwkosten. "Gaan we dit project ook uitvoeren als blijkt dat we er een paar miljoen euro naast zitten", vroeg fractievoorzitter Fred Ruiten zich af.

Ook stelde VVD vragen, maar dan over de eventuele parkeerproblematiek die bij het nieuwbouwproject komt kijken. D66 benadrukte dat er genoeg betaalbare woningen moeten komen en de PvdA informeerde naar de eigen bijdrage van de betrokken verenigingen.

Een tevreden wethouder Does hoorde het enthousiasme voor de plannen aan en beantwoordde vragen. "Volgens een verkenning is het mogelijk om dit project te realiseren zonder dat het geld kost", zei hij over het budgettair neutrale karakter. Daarnaast kondigde de wethouder aan dat er onderzoek gedaan gaat worden naar de parkeermogelijkheden bij de nieuwbouwwoningen en zei hij dat de sportclubs genoeg velden behouden. De komende tijd voert de wethouder gesprekken over de mogelijkheid voor de verenigingen om zelf te kunnen bijdragen aan het project.
Pin It
Bekeken: 2143x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/