Afgelopen najaar zijn acht energiecoaches gestart met een opleiding en inmiddels zijn ze aan de slag gegaan in Dijk en Waard. De coaches zijn vrijwilligers en geven adviezen over energiebesparing. Volgens wethouder René Schoemaker zijn de meeste mensen bereid om energie te besparen, maar wordt er te vaak gedacht aan forse investeringen. "Veel mensen denken bij besparen aan grote geldbedragen, maar de meeste winst zit in kleine aanpassingen. De coaches maken besparing laagdrempeliger. Dit is een manier voor inwoners om duidelijk en passend advies te krijgen."

Energiecoach John Kunis is enthousiast en wil graag beginnen. "We hebben allemaal ervaring in ons eigen vakgebied en dat nemen we mee in de gesprekken met inwoners", zegt Kunis, die in het dagelijks leven bij een installatiebedrijf werkt. "Ik merk dat veel mensen niet weten waar ze moeten beginnen met energie besparen. Ze willen wat doen, maar zien door de bomen het bos niet meer. De hulp die ze bij instanties kunnen vragen is goed, maar vaak afstandelijker. Ik hoop dat ik met menselijk contact duidelijkheid kan geven in alle mogelijkheden. Daarnaast leer ik er zelf ook van."

Als het aan de wethouder ligt, komen er binnenkort meer energiecoaches. "De overheid staat niet stil en wij ook niet. Er komt de komende tijd veel geld beschikbaar om Nederland verder te verduurzamen. Ik hoop dat de energiecoaches het druk krijgen en we binnenkort het team moeten uitbreiden."

Een gesprek aanvragen met een energiecoach gaat online. Het Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente, neemt de aanvraag verder in behandeling. De energiecoach neemt dan contact op met de inwoner en maakt een afspraak.
Pin It
Bekeken: 1781x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/