Het Amsterdamse gerechtshof vindt dat er meer onderzoek gedaan moet worden in de strafzaak tegen 75-jarige Reindert van der V. uit Heerhugowaard. Dat schrijft het NHD. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de man een moordpoging op zijn ex-vrouw en haar vriendin heeft uitgelokt. Eerder sprak de rechtbank hem nog vrij, maar het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep.

In een tussenarrest meldt het gerechtshof dat medewerkers van de Waardse gevangenis opnieuw ondervraagd moeten worden over notities die zij hebben gemaakt. In de aantekeningen zou staan dat de 75-jarige man een moordpoging heeft uitgelokt. Zelf ontkent de man in alle toonaarden.

Vanaf 2016 zit de man uit Heerhugowaard in de gevangenis, omdat hij een poging had gedaan om zijn vrouw van het leven te beroven. De vrouw heeft deze poging door de hulp van een vriendin ternauwernood overleefd. Op dit moment zit de man in het verdachtenbankje vanwege het uitlokken van een tweede moordpoging. In de gevangenis zou de man in 2018 een medegedetineerde hebben benaderd met een bijzondere vraag; de man vroeg of hij zijn inmiddels ex-vrouw en de vrouw die haar geholpen had te vermoorden.

De medegedetineerde kreeg gegevens van de twee beoogde slachtoffers en er werd 5.000 euro beloofd voor de aanschaf van een wapen. Deze medegevangene heeft dit gemeld bij de politie, waarna een onderzoek werd gestart. Het OM eiste twee weken geleden nog vijf jaar cel, maar volgens het gerechtshof moet er meer onderzoek gedaan worden. Het is nog onbekend wanneer de strafzaak wordt voortgezet.
Pin It
Bekeken: 1759x
https://ee.itk.ac.id/data/