Het aantal opvangplekken voor Oekraïners neemt gestaag toe in Noord-Holland Noord. De tellers stond donderdag op 2.839. Ook de stroom vluchtelingen die vooral per trein aankomen gaat nog door. In de regio worden er sinds gisteren 2.274 opgevangen.

Veiligheidsregio NHN zit met de realisatie van opvangplekken ruim boven het minimaal vereiste en loopt voor op de meeste andere regio's in het land. Voorzitter Anja Schouten geeft aan dat daardoor ook relatief meer Oekraïense vluchtelingen deze kant op zijn gestuurd. Ze verwacht dan ook dat er de komende periode juist wat minder deze kant op zullen worden gezonden.

"De Oekraïners zijn dankbaar over hoe ze worden opgevangen", vertelt Anja Schouten. Ze houdt goed de vinger aan de pols. Ze merkt ook dat de vluchtelingen niet gewend zijn om niks te doen en graag aan de slag willen. "Ze willen graag meewerken. Een aantal dat in Hotel Rijper Eilanden verblijft werkt er nu, bijvoorbeeld in de keuken. Er is er ook eentje die in De Rijp in een restaurant werkt". Er zijn ook kinderen die het leven zo goed als het gaat weer oppakken en naar school gaan.

In heel Nederland zijn nu zo'n 50.000 opvangplekken, waarvan er grofweg 32.000 inmiddels bezet zijn. Het Rijk bereidt zich voor op de realisatie van nog eens 50.000 opvangplekken.
Pin It
Bekeken: 3491x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/