Schilderijen, bronzen beelden en het bouwen en slopen van kerken in de omgeving van Alkmaar. Het publiek houdt zijn adem in bij het bekijken van het Sint Jansmuseum Kloosterhof. Recent zijn er drie nieuwe exposities geopend. Dijk en Waard Centraal sprak Jan Zuurbier. "Verhalen van de mensen uit het verleden vertellen, dat is ons doel. We proberen het verleden tastbaar te maken met onze exposities."

Zuurbier is een van de vrijwilligers die betrokken is bij het museum in Noord-Scharwoude. "Op dit moment is er nog de tentoonstelling over de houten beelden en zijn er drie nieuwe exposities." Hij vertelt enthousiast over de drie nieuwe tentoonstellingen in het museum. "We hebben een expositie van Jan Witte, die ook wel bekend is als broeder Everardus. Tijdens de tentoonstelling nemen we het publiek mee op reis door de levensloop van deze broeder en kunstschilder." Wie denkt dat alle exposities bestaan uit schilderijen, heeft het mis. De tweede expositie bestaat uit een serie bronzen beelden en tekeningen gemaakt door John Bier. Een van de bekendste beelden van de Alkmaarse kunstenaar is de 'kloetende tuinder' in Sint Pancras.

In Alkmaar en omgeving zijn door de eeuwen heen veel kerken gebouwd en gesloopt. Ook daar gaat een nieuwe expositie in het Sint Jansmuseum Kloosterhof over. "Je ziet hier elementen uit de gesloopte kerken, bijvoorbeeld religieuze beelden, glas in lood en een altaar. De kerken zijn daardoor weer even binnen handbereik."

Sint Jansmuseum Kloosterhof aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude is geopend op donderdagen van 09:00 tot 12:00 uur en op zondagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur. Voor meer informatie zie de website van het museum.
Pin It
Bekeken: 1913x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/