De gemeenteraad van Dijk en Waard moet zich gaan buigen over de herinrichting van het Havenplein in Broek op Langedijk. Nadat de gemeenteraad in Langedijk vorig jaar enthousiast was, is er een kink in de kabel gekomen. Het besluit is naar de provincie gestuurd, maar het plan is niet in de begroting van de nieuwe gemeente verwerkt. Hierdoor kan de provincie weinig met het plan.

Het masterplan zal de gemeente vanaf 2025 elk jaar 60.000 euro gaan kosten, maar dat is niet verwerkt in de begroting. Dijk en Waard moet nu toestemming verlenen om de extra lasten in de begroting op te nemen. De gemeente moet snel handelen, want de provincie moet uiterlijk 1 juni een besluit nemen over de plannen. Als de kosten dan nog niet zijn verwerkt in de begroting, zal de provincie het ingediende besluit afkeuren.

Het gaat ongeveer 3,8 miljoen euro kosten, de opknapbeurt van het Havenplein in Broek op Langedijk. Volgens de plannen krijgt niet alleen de haven, maar ook het plein een totaal andere uitstraling. Zo wordt het horecagebouw verplaatst, komen er meer bomen, worden de oude steigers vervangen en is de Prins Hendrikkade in de toekomst een fietsstraat.
Pin It