Je ziet het dagelijks, maar denkt er waarschijnlijk niet vaak over na: grond. Museum BroekerVeiling heeft een nieuwe tentoonstelling genaamd ‘PRUT’. Want grond heeft een verhaal, zo stelt het museum in Broek op Langedijk. Burgemeester Peter Rehwinkel opende donderdagmiddag 14 april de tentoonstelling.

Voor kinderen is de expositie een feest omdat het vol zit met verrassende elementen en voor volwassenen zal het vooral een leerzame ervaring zijn, vertelt Wouter van Assendelft, medewerker bij Museum BroekerVeiling. In de nieuwe tentoonstelling staat grond centraal. De expositie vertelt het verhaal van tuinders. In de landbouw vond de afgelopen zestig jaar veel innovatie plaats. Van planten met de hand tot volledig GPS gestuurde tractoren waar bijna geen mensenhand meer aan te pas komt. De tentoonstelling neemt bezoekers mee langs heden, verleden en toekomst, langs bedrijven uit de regio en langs de zoektocht van die bedrijven naar ‘goede grond’.

PRUT daagt bezoekers uit om de relatie met grond te onderzoeken. Tijdens de tentoonstelling gaan de handen in de klei en de voeten in de laarzen. Ook burgemeester Peter Rehwinkel kwam daar niet onderuit en maakte tijdens de opening zijn handen vuil.

De tentoonstelling is te zien tot medio oktober. Reserveren is niet verplicht, maar kan via de website van BroekerVeiling. Bezoek aan deze expositie kost vijf euro per persoon.
Pin It