In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 april heeft de politie twee jongemannen aangehouden in de omgeving van de Ronnie Biermantuin in Heerhugowaard. De 17-jarige man uit Alkmaar en de 21-jarige Heerhugowaarder worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere inbraken in auto’s. De politie doet onderzoek naar de inbraken en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de diefstallen of die zelf slachtoffer zijn geworden en spullen uit de auto missen.

De politie ontving dinsdag 19 april rond 03:30 uur een melding van een verdachte situatie bij de Renhagedis en Ronnie Biermantuin in Heerhugowaard. Er werd door drie mannen aan verschillende voertuigen gerommeld. De politie ging naar de plek en zag personen die voldeden aan het signalement. De mannen probeerden weg te komen toen ze de politieagenten zagen, maar één van hen kon al snel worden gepakt. Een tweede had zich in een tuin verstopt, maar werd door politiehond Max opgespoord. De derde ontkwam.

Max heeft daarna diverse spullen gevonden in de omgeving van de Esther de Boer van Rijkpark. Het vermoeden bestaat dat deze goederen afkomstig zijn van diefstal. De politie roept mensen op om zich te melden als ze hun eigen spullen herkennen. Dat kan via het tipformulier of telefonisch via 0900-8844.
Pin It
Bekeken: 4799x
https://ee.itk.ac.id/data/