De gemeente Dijk en Waard gaat dinsdag 3 mei een bijeenkomst organiseren voor vluchtelingen uit Oekraïne en werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Tijdens de bijeenkomst in het Transferium geeft de gemeente informatie over alles wat met werk te maken heeft. Ook is er gelegenheid voor werkgevers en mogelijke werknemers om elkaar te ontmoeten.

Dijk en Waard is al vanaf het ontstaan van de Oekraïense vluchtelingenstroom voortvarend bezig. Zo wil de gemeente vooruitlopend op landelijke regelingen leefgeld geven aan vluchtelingen en heeft de gemeente onlangs een extra verdieping van het Transferiumgebouw gehuurd voor de opvang van vluchtelingen.

In datzelfde Transferiumgebouw gaat de gemeente 3 mei de voorlichtingsbijeenkomst organiseren voor Oekraïners en potentiële werkgevers. "We organiseren deze bijeenkomst in de eerste plaats om antwoord te geven op alle vragen die er onder Oekraïense vluchtelingen leven over de mogelijkheden om te werken", stelt de gemeente in een bericht. "Maar ook gaat het over kinderopvang en de gevaren van uitbuiting."

De gemeente is ervan overtuigd dat de voorlichtingsbijeenkomst een win-winsituatie zal opleveren. "Veel werkgevers kampen met personeelstekort en de meeste Oekraïense vluchtelingen willen graag werken. Door deze groepen aan elkaar te verbinden kunnen zij elkaar goed en gauw helpen."
Pin It
Bekeken: 1950x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/