Gemeente Dijk en Waard hoeft niet op te treden tegen de permanente bewoning van een gebouw aan de Groenedijk in Heerhugowaard, dat meldt het NHD. Een bewoonster vindt dat de gemeente wat moet doen tegen de bewoning van het pand naast haar, maar de rechter oordeelde in haar nadeel.

De Groenedijk behoort tot het buitengebied van de gemeente Dijk en Waard. In een bestemmingsplan heeft de gemeente eerder vastgelegd dat er maximaal twee woningen aan de dijk mogen zijn. Volgens de gemeente is dit ook het geval, maar de buurvrouw is het er niet mee eens. Een maand geleden vertelde ze aan de bestuursrechter dat het pand naast haar sinds 2003 niet permanent bewoond zou zijn en dat de oorspronkelijke bestemming agrarisch is.

De eigenares van het pand wil het graag verkopen, maar dat zou de buurvrouw frustreren door ‘potentiële kopers bang te maken met rechtszaken’. Inmiddels ligt er bij de gemeente een aanvraag voor nieuwbouw. De gemeente heeft de vergunning verleend, maar de buurvrouw heeft bezwaar gemaakt. Dijk en Waard heeft dat bezwaar afgewezen. De bestuursrechter oordeelt nu dat de gemeente terecht een vergunning heeft afgegeven.
Pin It
Bekeken: 3932x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/