Aquawaard en de Reuring zullen in de komende maanden hun krachten bundelen. De zwemverenigingen gaan op diverse plekken in en om Dijk en Waard minimaal acht beachwaterpolo-evenementen organiseren. De eerste vindt donderdag 28 april tussen 13:00 en 15:00 uur plaats in zwembad De Bever.

Wedstrijdzwemmen en waterpolo zijn bij veel mensen bekend, maar minder bekend zijn andere zwemvarianten. De nieuwste tak binnen de zwemsport heet beachwaterpolo. Het is een laagdrempelige vorm van waterpolo, met een kleiner veld en minder spelregels. De twee zwemverenigingen uit Dijk en Waard hebben de handen ineengeslagen en organiseren de komende tijd diverse evenementen om deze zwemvariant te promoten. De kennismaking wordt mogelijk gemaakt door het sportakkoord Dijk en Waard, het Dijk en Waard fonds, de Postcode Loterij en Kern met Pit.

Het buitenzwembad in Sint Pancras gaat 28 april voor de eerste keer weer open. Diezelfde dag nog vindt het eerste van minstens acht beachwaterpolo-evenementen plaats. Meedoen is gratis, alleen de toegang tot De Bever niet. Kijk voor meer informatie op de websites van Aquawaard en De Reuring.
Pin It
Bekeken: 1580x