Buurderij Alkmaar is een donatieactie gestart voor de klanten van de Voedselbank Alkmaar & Heerhugowaard. Geïnspireerd door de ‘uitgestelde koffie’ actie, waarbij je een kop koffie voor iemand koopt die het niet kan betalen, organiseert de Buurderij 'Een boodschap voor een ander'.

De Voedselbank kampt al enige tijd met tekorten doordat supermarkten tijdens de coronaperiode efficiënter hun voorraden zijn gaan beheren. Bovendien stijgt de vraag, mede door de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Buurderij Alkmaar wil helpen om gezond en lokaal geproduceerd eten en drinken ook beschikbaar te maken voor mensen die iets extra’s kunnen gebruiken. Denk aan pasta, sauzen, soep, sappen en houdbaar broodbeleg.

De vrijwilligers van de Voedselbank Alkmaar e.o. bieden wekelijks, vanaf drie locaties, directe voedselhulp aan zo’n 200 gezinnen, oftewel rond 750 personen. Om zelfredzaamheid van hun klanten te stimuleren wordt samengewerkt met lokale organisaties en instanties.

Gulle gevers kunnen bedragen tussen de 2,50 en 50 euro doneren voor lokale producten aan de Voedselbank. De actie is te vinden op boerenenburen.nl onder de tab 'De Selectie'.
Pin It
Bekeken: 2383x
https://ee.itk.ac.id/data/