De spanning was vrijdagmiddag groot. Na al het harde werken werd het bedrag bekendgemaakt, dat door leerlingen van het IKC Oudkarspel is opgehaald: 35.784,32 euro. Het werd even stil op het plein, toen dat bedrag genoemd werd. Het is het voorlopige eindresultaat van lege flessen ophalen, auto’s wassen, een sponsorloop, de verkoop van cupcakes en nog veel meer.

Bibi, Kiki, Mandy, Amy, Hannah en Andries uit de groep acht van juf Susanne zijn de initiatiefnemers van de bijzondere actie. De leerlingen hebben vanaf januari geld opgehaald voor hun schoolgenootjes van de Kanz-klas, die in deze klas zitten vanwege hun intensieve zorgvraag of beperking. Het doel was om een speciaal aangepast speelplein mogelijk te maken, waar zowel de kinderen van de Kanz-klas als de reguliere leerlingen van de basisschool, gebruik van kunnen maken.

De zes initiatiefnemers droomden al van het nieuwe plein met onder meer een rolstoelvriendelijke schommel en een zandtafel. Ze waren er honderd procent van overtuigd dat het ging lukken. "Zolang we samenwerken, kan ons alles lukken", zeiden de kinderen eerder al tegen Dijk en Waard Centraal. Het benodigde bedrag was zo’n 20.000 euro en daar is ruim aan voldaan. De zes leerlingen kunnen nu de gemeente Dijk en Waard opdracht geven om een deel van het schoolplein te vernieuwen. Het nieuwe plein moet voor het einde van het schooljaar klaar zijn.
Pin It
Bekeken: 2086x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/