Er kunnen meer mensen een energietoeslag aanvragen, dat heeft wethouder Gerard Rep gezegd in een reactie op vragen van de CDA-fractie. "In de loop van vrijdag is het mogelijk om de energietoeslag aan te vragen en we gaan dat dan ook actief naar buiten communiceren."

CDA Dijk en Waard stelde tijdens de raadsvergadering vragen over de stand van zaken rondom de energietoeslag. "De gemeente is voortvarend geweest met het verstrekken van de toeslag aan bijstandsgerechtigden, maar verder is er nog weinig duidelijk", stelde fractievoorzitter Jasper John. "Mensen worden door de gemeente naar Halte Werk gestuurd en van Halte Werk weer terug naar de gemeente." De grootste vragen van John waren wanneer meer duidelijkheid komt en waarom zoveel mensen van het kastje naar de muur gestuurd worden.

"Het klopt dat de communicatie de afgelopen tijd misschien niet al te duidelijk is geweest", zegt wethouder Gerard Rep in een reactie. "Dat komt omdat er ook weinig te melden viel." Volgens de wethouder is de toeslag inmiddels niet alleen aan bijstandsgerechtigden overgemaakt, maar ook aan mensen met een periodieke bijzondere bijstand, ouderen met een niet volledig AOW en mensen die bekend zijn bij de Sociale Verzekeringsbank. "Vanaf vrijdag komt er ook de mogelijkheid om de energietoeslag aan te vragen bij. Dat kon niet eerder omdat de landelijke regels dat niet toelieten."

Volgens de planning komt 13 mei een website online, maar de website is nog niet online. "Het is en blijft ICT, dus we hopen dat het vrijdag goed gaat", merkte wethouder Rep al op tijdens de raadsvergadering. Waarop burgemeester Peter Rehwinkel scherpzinnig zei: "Dan is onze hoop gevestigd op vrijdag de dertiende."
Pin It
Bekeken: 1932x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/