Apollo 1 heeft afgelopen weekend in eigen huis nipt gewonnen van Maassluis 1. Het Heerhugowaardse korfbalteam lag op een enigszins comfortabele voorsprong van vier punten, maar de bezoekers schakelden bij en kwamen nog gevaarlijk dichtbij. Apollo won de return wedstrijd uiteindelijk met 16-15.

Het eerste van Apollo stond voor de wedstrijd zevende en op één na laatste in de 1e Klasse poule D en had de punten dan ook hard nodig om directe degradatie te ontlopen. Winst op middenmoter Maassluis 1 was dan ook zeer welkom. Het Waardse team ging voortvarend van start met twee doelpunten van Britt en Coen, maar de tegenstander dichtte daarna het gat. De eerste helft blijft gelijk opgaan, waarbij Apollo steeds de voorsprong pakte en Maassluis weer aansloot. Tegen de rust was de stand 9-8.

In de tweede helft kon Apollo weglopen naar 13-9, maar opnieuw wist Maassluis de aansluiting de vinden. De wedstrijd op Sportpark De Vork bleef dan ook tot de laatste minuten spannend. Het was Apollo die uiteindelijk aan het langste eind trok en de wedstrijd met één doelpunt verschil won.

Apollo blijft op de voorlaatste plek in 1D staan, maar heeft nu wel een gat van zes punten geslagen met Roda 1. De Westzaanse club heeft alle tien gespeelde wedstrijden verloren, en Apollo hoopt daar komend weekend een elfde verlies aan toe te voegen. De vorige confrontatie eindigde in 15-14 voor het Waardse team. (foto: Fred Horst)