Geïnteresseerden stonden al langer dan een half uur voor de deur te wachten, maar het hoge woord is eruit; Maarten Poorter wordt de nieuwe burgemeester van Dijk en Waard. Hij is stadsdeelvoorzitter in het Amsterdamse stadsdeel Oost. Hij zal, als De Kroon geen bezwaar heeft tegen zijn benoeming, op 13 juli geïnstalleerd worden.

Poorter is acht jaar voor de PvdA raadslid geweest in Amsterdam, sinds 2018 stadsdeelvoorzitter en dus vanaf aankomende juli burgemeester van Dijk en Waard. Hij is daarmee de opvolger van Peter Rehwinkel, die tussen 2020 en 2021 ook burgemeester was van Bergen.

De gemeenteraad van de nieuwe gemeente heeft begin dit jaar een profielschets opgesteld voor de nieuwe burgemeester. Tien mensen reageerden op de vacature, waarvan drie vrouwen en zeven mannen. Arthur van Dijk, commissaris van de koning in Noord-Holland, heeft samen met de vertrouwenscommissie gesprekken gevoerd met kandidaten. De commissie bestaat uit tien raadsleden en wordt ondersteund door een secretaris en adviseur.
Pin It
Bekeken: 2109x