Een investeringskrediet van 910.000 euro voor het glastuinbouwgebied Alton, daar stemde de gemeenteraad van Dijk en Waard dinsdagavond mee in. Van het krediet zal 760.000 euro worden uitgegeven aan verkeersmaatregelen om het gebied veiliger te maken voor fietsers.

De politieke partijen waren enthousiast over het voorstel voor een investeringskrediet. Steeds grotere bedrijven leiden tot meer vrachtverkeer in het gebied en dus is het belangrijk om nu te handelen voor meer verkeersveiligheid – beklemtoonden meerdere partijen.

Om het glastuinbouwgebied veiliger te maken voor fietsers komen er fietssuggestiestroken, bermverhardingen en plateaus. Ook worden diverse oversteekplaatsen verbeterd en zal er gekeken worden of er nog een schelpenpad naast de Altonstraat kan worden aangelegd, vertelde wethouder Falco Hoekstra.

Er is haast met de maatregelen, omdat het gebied goed bereikbaar moet zijn wanneer in 2023 en 2024 de spoorondertunneling op de Zuidtangent wordt gerealiseerd. De verkeersmaatregelen worden nog voor de zomer uitgevoerd.
Pin It
Bekeken: 1789x
https://ee.itk.ac.id/data/