De vrouwen van zaalvoetbalclub FC Marlène hebben vrijdagavond de returnwedstrijd in de finale om het landskampioenschap met 5-3 verloren van Drs. Vijfje. Daardoor werd de kampioensschaal vrijdagavond in Groningen uitgereikt aan de concurrenten. De 1e wedstrijd in Heerhugowaard bleef vorige week 0-0, maar werd na strafschoppen beslist in het voordeel van de Groningers. Daardoor is de strijd beslist.

FC Marlene stond na rust al met 3-0 achter toen Simone Hand pas na 78 minuten het eerste doelpunt in de finale scoorde voor FC Marlène. Maar daarna werd het vanaf de aftrap al meteen 4-1. De zaalvoetballers van FC Marlène namen daarna meer risico en zetten captain Sanne Brand in als vliegende keep. Dat leverde meer druk op, waardoor de spanning drie minuten voor tijd terugkeerde met 4-3 op het scorebord. Zoyla Barendse en Sanne Brand waren de doelpuntenmakers. Het werden zo nog een paar lastige laatste minuten voor Drs. Vijfje. Een laatste alles-of-nietspoging van FC Marlène werd de ondergang. Een pass werd onderschept door de tegenstander, waarna Drs. Vijfje de bal in het lege doel kon laten rollen en het kampioenschap met 5-3 definitief veiligstelde.