Museum BroekerVeiling is met 40.000 bezoekers per jaar een belangrijke toeristische trekpleister voor Dijk en Waard, maar het museum kampt met achterstallig onderhoud. Tijdens de informatiebijeenkomst van afgelopen maandag werd de raad bijgepraat door organisatieadviesbureau Berenschot. Het bureau heeft onderzoek gedaan naar de toekomstplannen van het museum in Broek op Langedijk en benadrukte tijdens de bijeenkomst dat een miljoeneninvestering weinig nut heeft, als een grote investering in het Oosterdelgebied uitblijft.

Jarenlang zit het museum al in een overleefstand, stelde Jan-Willem van Giessen van Berenschot. "Het museum heeft moeten werken zonder structurele subsidie en dit zijn de gevolgen daarvan. Er moet onder andere veel gaan gebeuren aan het entreegebouw. Glazen platen bewegen of komen naar beneden." Veel andere keuzes dan een miljoeneninvestering heeft de gemeente niet, vindt Van Giessen. "Zoals het nu gaat is het niet toekomstbestendig. Er moet ingrijpend geïnvesteerd."

De verwachting is dat er ook andere financiers bij de investering betrokken gaan worden. In het meest ambitieuze scenario zou er een investering van 2,7 miljoen euro gedaan moeten worden, maar dan is het nog niet klaar. Van Giessen stelt dat een investering in het museum weinig nut heeft, wanneer er niet wordt geïnvesteerd in het Oosterdelgebied. "De grond kalft af door onder meer bootjes, rivierkreeften en woelratten. Dat moet aangepakt worden, want de combinatie van het museum en Oosterdelgebied is bijzonder en moet behouden blijven."

Verantwoordelijk wethouder Nils Langedijk is niet onwelwillend. "Zonder het Oosterdelgebied geen museum en vice versa. We willen werken aan een toekomstbestendig Oosterdelgebied en daar willen we voor samenwerken met Staatsbosbeheer en het Hoogheemraadschap."
Pin It
Bekeken: 3305x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/