Door het huidige Langedijkse evenementenbeleid kunnen sommige evenementen niet doorgaan en dat moet veranderen. Wethouder John Does heeft dat gezegd tegen Dijk en Waard Centraal. Het college wil het evenementenbeleid van Langedijk intrekken en voortaan kiezen voor 'maatwerk'.

"Dit evenementenbeleid is niet alleen verouderd, maar levert ook behoorlijke problemen op", zegt Does. De wethouder doelt hiermee op een rechtszaak die de gemeente Langedijk vorig jaar tegen een inwoner heeft gevoerd en verloor. De gemeente wilde tijdens de kermis in Zuid-Scharwoude onder meer een hogere geluidsnorm toestaan, maar de rechter stak daar een stokje voor. "Het is niet duidelijk waarom wordt afgeweken van het beleid en daarnaast zijn belangen van omwonenden onvoldoende in kaart gebracht", oordeelde de rechter.

Als het aan het college ligt, dan komt er geen nieuw evenementenbeleid, maar worden een aantal hoofdlijnen verwerkt in de nieuwe APV. Does: "Veel evenementen hebben verschillende geluidsnormen. Wij willen dat de hoofdkaders in de APV worden opgenomen en dat er verder ruimte is voor maatwerk." Het besluit om het evenementenbeleid van Langedijk al dan niet in te trekken wordt 7 juni besproken in de gemeenteraad.
Pin It
Bekeken: 2610x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/