Fietsen, zwemmen en hardlopen. De Stad van de Zon Triathlon was woensdag na twee jaar weer terug. De atleten hebben niet stilgezeten, maar na zo'n lange tijd meedoen aan een wedstrijd was wel een uitdaging. "Het is voor veel atleten de eerste keer sinds een lange tijd, dus ook best serieus."

Voor de elfde keer werd de triathlon in het Heerhugowaardse Stad van de Zon gehouden. De organisatie dook voor de plannen in het archief. "De laatste triathlon die we hebben georganiseerd was in 2019", vertelt organisator Maurice Wokke. "Dat draaiboek hebben we opgepakt en hier en daar wat aangepast."

De Dijk en Waardse-editie is een achtste triatlon, net als de afstand die op de Paralympics wordt gebruikt. En als zo'n wedstrijd bijna in je achtertuin plaatsvindt doe je natuurlijk mee, vindt paratrialeet Margret IJdema. "Dit is vet leuk. Ik gebruik een handbike en vind het heerlijk om hier te zijn."

Emiel van Tongerlo pakte dit jaar de overwinning. Hij schrijft hiermee voor de vierde keer de Stad van de Zon-triatlon op zijn naam. "Het ging gewoon super. Ik heb vol gas gegeven en ben gaan kijken hoe ver ik kon komen. Ik ben erg blij met de winst."
Pin It
Bekeken: 1630x