Noord-Holland heeft een rijke biercultuur, met zo'n 170 brouwerijen, vaak kleinschalig en met alleen regionale of lokale distributie. Een unieke kans om het rijke bierlandschap van Noord-Holland te leren kennen, krijgen bierliefhebbers op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni in HAL 25 in Alkmaar tijdens het Noord-Hollands Bierfestival.

Het Noord-Hollands Bierfestival is al vele jaren een vaste waarde voor liefhebbers van lokale, minder bekende bieren. Zelfs in de coronatijd ging dit festival door, al was het in een gewijzigde setting. In oktober 2021 werd voor de eerste keer HAL25 gebruikt en is iedereen goed bevallen. De editie van 2022 vindt dan ook weer hier plaats. Brouwers worden door de organisatie uitgedaagd om echt iets bijzonders van hun kraam te maken, zoals dat goed past bij de artistieke omgeving.

Een grote schare aan veelal jonge bierbrouwers zal aanwezig zijn om eigen biertjes te tappen en er alles over te vertellen. Naast voor bezoekers bekende brouwers als Dampegheest uit Limmen en Leeghwater uit De Rijp, zijn er ook brouwers die voor het eerst aanwezig zijn zoals Lost uit Uitgeest en de De Roode Leeuw uit Schagen. Voor brouwerij De Moersleutel is het festival een thuiswedstrijd, want hun proeflokaal The Scrapyard bevindt zich in HAL25.

Bezoekers kopen een startpakket, bestaande uit een bierglas, vijf muntjes voor bieren en een festivalboekje met informatie over het aanbod. Dat kost bij elkaar 22,50 euro aan de deur, maar er is ook voorverkoop via nhbf.nl voor 21 euro.
Pin It