De gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo hadden het al en nu heeft Dijk en Waard het ook; een zorgfraudemeldpunt. Met het meldpunt wordt gehoopt dat meer vermoedens van zorgfraude en andere misstanden worden gemeld.

Een zorgaanbieder die meer zorg voor iemand aanvraagt dan nodig is, of de hulp die vaker niet dan wel komt. Zorgfraude is een landelijk probleem, waarbij mogelijk miljarden euro's aan zorggeld verkeerd besteed worden. De gemeente heeft de verplichting om zorgkosten op de juiste manier te besteden. Tot nu toe werden misstanden of fraude vaak niet gemeld. Elke melding die via het meldpunt binnenkomt is volgens de gemeente dan ook winst. "Het streven is om zorggeld op de juiste manier in te zetten", vertelt wethouder Gerard Rep. "Daarom is het essentieel dat zorgfraude in beeld wordt gebracht, zodat we daar actie op kunnen ondernemen."

Vermoedens van zorgfraude kunnen worden gemeld bij het meldpunt of telefonisch via 06 40 99 42 93.
Pin It
Bekeken: 1842x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/