Er komen 117 huurwoningen op het terrein van het voormalige woonzorgcentrum Hugo Oord. Woonwaard, De Pieter Raat Stichting en AIG Care & Living hebben de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van 34 sociale huurappartementen, 39 vrije sector appartementen en 44 zorgstudio's.

Na jaren van plannen maken zijn in mei de eerste beelden van bouwplannen op het terrein gepresenteerd aan omwonenden. In het gebied komen 117 woningen verspreid over vier verschillende woongebouwen die omringd worden door een groene, parkachtige openbare ruimte. Het gebied is autovrij en toegankelijk via voet- en fietspaden. Parkeren vindt deels ondergronds plaats en deels aan de rand van het plangebied.

De 34 sociale huurappartementen van Woonwaard, variërend van circa 58 tot 74 vierkante meter, worden gerealiseerd door Fijn Wonen. De woningen worden vooraf in de fabriek gemaakt en op locatie in elkaar gezet. De bouwtijd is hierdoor kort. Alle appartementen worden gasloos en verwarmd met een warmtepomp. In het gebied komen 39 middeldure huurappartementen ontwikkeld door AIG Care & Living. De driekamerappartementen, variërend van circa 72 tot ruim 90 vierkante meter, worden verhuurd met een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. Daarnaast worden er in opdracht van De Pieter Raat Stichting  twee kleinschalige zorgvilla's met zorgstudio's voor mensen met dementie gebouwd. Op de begane grond bevinden zich de gemeenschappelijke ruimtes en vinden dagelijkse activiteiten plaats.

Het streven is om in het eerste kwartaal van 2023 te starten met de bouw zodat de woningen in de eerste helft van 2024 opgeleverd kunnen worden.
Pin It
Bekeken: 5103x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/