Een benefietloop voor KiKa door leden van voetbalvereniging Kolping Boys heeft vrijdagavond ruim 5000 euro opgebracht. De KikaRun stond in het teken van jeugdspeler Delano Rotteveel, die op 4 juli 2019 op 18-jarige leeftijd overleed aan de complicaties die optraden bij de behandeling van leukemie.

Delano was gek van voetbal en een geliefde voetballer bij Kolping Boys, net als zijn vader en opa. De Oudorpse voetbalvereniging hield daarom vrijdagavond een KiKaRun ter nagedachtenis van Delano. Na de run - die startte en finishte bij Kolping Boys - werden ballonnen opgelaten door vrienden van Delano.

Bij Delano werd op 13-jarige leeftijd leukemie geconstateerd. Daarop volgden jarenlang zware behandelingen, die na drie jaar resultaat leken te hebben. Toch keerde de leukemie weer terug in 2018. Desalniettemin haalde hij zijn HAVO-diploma en ging hij mee op een schoolreis eind 2018 naar Berlijn. Ondanks zijn ziekte was Delano altijd vrolijk en positief. Na ruim een jaar van nieuwe behandelingen en een stamceltransplantatie overleed de populaire speler van Kolping Boys uiteindelijk aan complicaties.

Streekstad Centraal-fotograaf Marco Schilpp was er vrijdagavond bij. Een fotoreportage is te vinden op de facebookpagina van Alkmaar Centraal. Doneren aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) kan nog steeds via deze link.
Pin It
Bekeken: 2811x