Woensdag is de Wandel4daagse van Alkmaar feestelijk van start gegaan. Zo'n 2400 wandelaars verschenen goed gemutst aan de start op het Canadaplein. Op de eerste dag stond de polder-, bos- en duinenroute op het programma, die de deelnemers richting Bergen leidde.

De wandelaars hadden op de eerste dag mooi wandelweer, met een temperatuur van boven de 20 graden en een lekker zonnetje. De nieuwe route gaat door de oer-Hollandse polders, waar wandelaars genieten van de rust langs het water en het eindeloze uitzicht. De wandelaars die 40 kilometer lopen, stapten ook een flink stuk door het duingebied en konden nog even lekker uitwaaien op het strand. De feestlocatie, die alle deelnemers aan elke afstand aandoen is hetzelfde gebleven: rond de Ruïnekerk in Bergen.

Omdat het de komende dagen behoorlijk warm wordt, heeft Le Champion maatregelen genomen. "Er staan extra watertappunten langs de route en we hebben vooraf tips gegeven aan de wandelaars, over wat ze moeten doen bij warm weer. De EHBO houdt het ook allemaal goed in de gaten", vertelt Geert Wit van Le Champion tegen mediapartner NH Nieuws.

Waar voorgaande jaren iedere dag op een andere plek werd gestart is nu gekozen om elke dag op het Canadaplein te beginnen. Ook zijn de routes compleet vernieuwd. "Het idee is om de wandelaars te verrassen. Het is ook goed om eens in de zoveel tijd weer te vernieuwen."

Naast nieuwe routes kunnen wandelaars dit jaar ook gebruik maken van een app waarop ze precies kunnen zien hoe lang ze over de tocht gedaan hebben. Ook kan het thuisfront meekijken. "Wel zo handig als we zaterdag over de finish komen", aldus een van de wandelaars.
Pin It
Bekeken: 3322x
https://ee.itk.ac.id/data/