De provincie laat volgende week twee drempels op de A.C. De Graafweg (N241) plaatsen aan weerszijden van de Schapenweg in Heerhugowaard. Vanwege werkzaamheden geldt er tussen Verlaat en Langereis een maximumsnelheid van 50 km/u en die wordt massaal genegeerd. Hebben de drempels het gewenste effect, dan volgen er meer elders op de weg.

Normaal is het bij de Schapenweg al druk met verkeer, waaronder tractoren, fietsers en campinggasten, maar nu is er ook nog eens van alles aan de hand vanwege de wegwerkzaamheden. Evengoed wordt de snelheidsbeperking massaal genegeerd. Dagelijks ontstaan hachelijke verkeerssituaties en de provincie vertelt het NHD dat er wegwerkers zijn die nachtmerries hebben na een paar dagen werk.

Tijdens het plaatsen van de drempels is om en om een rijstrook afgesloten met een verkeerslicht. Is de proef succesvol, dan worden er ook drempels elders op de N241 gelegd. Ze worden weggehaald als de werkzaamheden afgerond zijn.

De provincie weet van de irritatie die de snelheidsbeperkingen buiten werktijden opleveren, maar geeft aan dat ze ook dan nodig zijn. "Als er aan een weg wordt gewerkt, is deze vaak anders ingericht. Zo staan er bijvoorbeeld rood-wit gestreepte paaltjes of een stalen wand langs de weg, is de weg versmald of zitten er slingers in de weg. Als automobilist moet je wennen aan nieuwe verkeerssituaties. Als je 50 km/u rijdt, kun je sneller anticiperen op deze veranderde verkeerssituatie dan wanneer je 80 km/u rijdt. En ook de impact van een eventueel ongeluk is kleiner bij 50 km/u."

Overigens is de N241 tussen Verlaat en Langereis zaterdag 25 juni vanwege het werk afgesloten voor doorgaand verkeer.
Pin It
Bekeken: 1988x
https://ee.itk.ac.id/data/