Het kon eindelijk weer; de Langedijkse triathlon. Na twee jaar werd woensdag door wethouder Does het startschot gegeven van de negende editie van het sportevenement. Net als in 2019 was Tristan Olij de grote winnaar bij de mannen. Dieuwertje Bax behaalde twee weken geleden al de overwinning in Heerhugowaard en deed dat nu dunnetjes over.

Vertrouwd, dat was de marathon met start en finish aan de Spoorstraat in Noord-Scharwoude. Na corona kon het evenement afgelopen woensdag toch weer plaatsvinden. Om 18:30 uur gaf wethouder John Does het startschot voor de mannen. Een kwartier later begonnen ook de dames, jeugd en trio's aan de wedstrijd. "Het is altijd weer een spektakel", vertelt organisator Henk van de Grootevheen. "Vanaf eind maart konden mensen zich aanmelden en dat hebben veel mensen gedaan. Meer dan 225 sporters deden individueel of in een trio mee."

De start en de finish waren bij Hotel Restaurant 'De Buizerd', maar niet alles was hetzelfde als bij eerdere edities. Zo zijn de deelnemers eerder begonnen aan de triathlon vanwege geplande wegwerkzaamheden. "In de avond werd er aan de weggewerkt, waardoor het verkeer omgeleid moest worden over een deel van het parkoers. We hebben daarom besloten om de tijden aan te passen."

Het zwemmen, fietsen en hardlopen ging niet iedereen makkelijk af, maar voor Tristan Olij was het niet zo moeilijk. De sporter uit Winkel finishte met een tijd van 51,47 minuten. Daarmee was hij ruim viereneenhalve minuut sneller dan de nummer twee, marathonschaatser Twan Berlijn. Bij de vrouwen was het goud voor Dieuwertje Bax, die twee weken geleden ook de snelste vrouw was bij de Heerhugowaardse-editie. Met de wedstrijden in Nieuwe Niedorp en Anna Paulowna nog voor de boeg leidt de triatleet uit Schagen het Van der Voort-klassement. (Foto: aangeleverd)
Pin It