Jessica Schilder heeft tijdens de Diamond League circuit wedstrijd in Oslo het Nederlands record kogelstoten opnieuw aangescherpt. Het in de eerste ronde meteen raak voor de 23-jarige Hera-atlete. Ze stootte haar 4 kilo kogel 19,46m ver, uiteindelijk goed voor de tweede plaats. De Amerikaanse Chase Ealey was ongenaakbaar met 20,13m.

Het is voor Jessica alweer de derde verbetering van het outdoor record in tien dagen tijd. Tijdens de internationale FBK Games in Hengelo verlegde de nummer drie van het WK Indoor het record van 18,89m uit 1998 naar 19,17m. Twee dagen geleden stootte ze tijdens de Continental Tour wedstrijd in het Tsjechische Kladno twee centimeter verder en won daarmee zeer eenvoudig. En er zit nog meer in dan 19,46m, want tijdens het indoorseizoen kwam Jessica tijdens een onofficieel wedstrijdje al tot 19,72m.

Sinds haar bronzen WK Indoor medaille is een hele nieuwe wereld voor Jessica geopend. Ze kan nu meedoen aan Diamond League en Continental Tour wedstrijden. De Diamond Leagues zijn voor de beste atleten ter wereld en hier is doorgaans ook het meeste prijzengeld te verdienen. (foto: Bjorn Paree)
Pin It