De rechtbank in Alkmaar heeft de 35-jarige Ehran S. uit Heerhugowaard veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf wegens meineed.

S. probeerde met leugens bij de rechter-commissaris de 35-jarige Erdinc B. uit Alkmaar uit de wind te houden. Die reed in een Mercedes, waarvan justitie stelt dat hij deze met crimineel geld had aangeschaft. De auto stond op naam van S.. De man beweerde dat de Mercedes van hem was en hij deze zelf had aangeschaft voor 21.000 euro. Het Openbaar Ministerie kon aantonen dat dat leugens waren. Voor meineed eiste de officier van justitie daarom twee maanden gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.

B. moest zich ook voor de rechter verantwoorden. De aanklacht luidde dat hij zich had schuldig gemaakt aan witwassen, en de Mercedes te hebben gekocht met crimineel geld afkomstig uit drugshandel. Tegen hem eiste het Openbaar Ministerie twee weken geleden een gevangenisstraf van vijf weken. Het OM vordert bovendien een bedrag van 19.000 euro, de waarde van de auto.

De Alkmaarse rechtbank stelde een uitspraak echter uit. De rechters vinden dat er meer onderzoek nodig is, voordat er een vonnis kan worden uitgesproken.
Pin It
Bekeken: 6257x
https://ee.itk.ac.id/data/