De kleding- en voedselhulp in Schoorl heeft een nieuwe elektrische bestelauto gekregen. Initiatiefnemers Hanja en Henk Jong van de stichting Enjoy Food hoeven daardoor geen gebruik meer te maken van hun versleten camper. De stichting moet regelmatig voedsel ophalen bij de plaatselijke middenstand en bij Voedselbank Langedijk. In de kantine van de IJsclub Schoorl krijgen hulpbehoevende gezinnen daardoor elke week een voedselpakket. De auto is aangeboden door de Lionsclub Schoorl en de Vrienden van de Burgemeester Peeckstichting.

Hanja en Henk Jong rijden al een paar weken rond in de bestelauto, maar nadat de bestickering op de auto was aangebracht kon vrijdag de officiële overdracht plaatsvinden bij Renault Stokman in Heerhugowaard. Der Schoorlaars zijn verguld met de nieuwe bestelauto. "We kunnen daarmee nog meer hulp bieden aan minder draagkrachtigen in Schoorl, Groet en Camperduin", stelt Hanja Jong. De auto is elektrisch, en dat biedt de stichting met de huidige benzineprijzen wat lucht.

De behoefte aan voedselhulp in de drie dorpen Camperduin, Groet en Schoorl neemt niet af na de coronaperiode. "We merken dat nu vooral de grotere gezinnen het moeilijk krijgen, waarschijnlijk ook door de prijsstijgingen van voedsel en energie. En Oekraïense vluchtelingen klopten in het begin ook bij ons aan".

Een vrijwilliger van Voedselhulp Schoorl die ook maatschappelijk werker is, beoordeelt of een gezin in aanmerking kan komen voor de voedselhulp. "Daardoor krijgen alleen gezinnen een pakket die het echt nodig hebben", stelt Hanja. Ze wijst er graag op dat allerlei mensen uit het dorp eraan bijdragen. "We worden van alle kanten geholpen: de slager, de bakker, de kaaswinkel, Ekoplaza, de volkstuinvereniging met verse groente. Waar een klein dorp groot in kan zijn", stelt Hanja. Veel komt ook van de Voedselbank Langedijk. De gezinnen kunnen zo elke woensdagavond een pakket ophalen in de kantine van IJsclub Schoorl.
Pin It