Tientallen boeren hebben dinsdagavond in Schermerhorn het grote boerenprotest afgetrapt met een ludieke actie. In het gras werd met tractoren de boodschap ‘NH #WijBlijven!’ gevormd. Woensdag gaan de acties verder in Stroe (Barneveld), waar 30.000 boeren worden verwacht.

De actie is gemoedelijk verlopen en richtte zich tegen het stikstofbeleid en andere beperkende regels. De boeren stellen er nu ‘helemaal klaar mee te zijn’ en wilden op een ludieke wijze van zich laten horen. “Het is eigenlijk triest dat we hier staan. We hadden liever iets anders laten zien.”, vertelt mede-organisator Ad Baltus tegen mediapartner NH Nieuws. Namens gemeente Alkmaar wat wethouder Robert te Beest aanwezig om steun te betuigen.

Volgens Baltus gaat het stikstofbeleid “heel veel betekenen” voor boeren. “We moeten reducties behalen die eigenlijk onhaalbaar zijn. En dat betekent dat er heel veel bedrijven waarschijnlijk weg zullen raken.”

Boer Ingrid de Sain uit Schellinkhout is ook een van de organisatoren, samen met haar man en dochter doet ze ook mee aan het protest. Ze vertelt gepassioneerd over haar bedrijf: "Wij zijn meer dan voedselverzorgers, we zijn ook landbeheerders. We letten in ons werk overal op, dus ook op dierenwelzijn en de natuur."

Door de nieuwe stikstofplannen van het kabinet maakt ze zich zorgen over de toekomst van het bedrijf: "De sector staat van alle kanten onder druk. Wij hebben honderd melkkoeien en een opvolgster. We willen dat de volgende generatie ook een toekomst krijgt."

In 2020 reden de trekkers ook al over het Schermhorense veld uit protest tegen het stikstofbeleid. Destijds luidde de verlichte boodschap: 'NH <3 Boeren'. Het stelde een positieve en trotse actie voor, om te laten zien "dat we trotse boeren zijn, dat we van ons mooie Noord-Holland houden en er alles aan doen om het bestaan van onze bedrijven", aldus de organisatoren destijds.
Pin It
Bekeken: 2585x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://mpoten.berkeleywellbeing.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/