De 32 sociale huurappartementen van een nieuw te bouwen wooncomplex in het stationsgebied in Heerhugowaard zullen worden bewoond door cliënten van zorgorganisatie De Waerden. Dat is recent bekendgemaakt.

Het gaat om een van de drie woongebouwen die door ontwikkelaar PRO6 Vastgoed wordt ontwikkeld in het stationsgebied. "Wij zijn zeer verheugd dat we tot deze overeenstemming zijn gekomen", zegt vastgoedontwikkelaar Machiel Reijne tegen Dijk en Waard Centraal. "Met de huisvesting dragen we een beetje bij aan het oplossen van een maatschappelijk probleem; een betaalbaar huis maken voor elke doelgroep."

Zorgorganisatie De Waerden ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie had nog geen woningen in Heerhugowaard, maar daar komt met de nieuwbouwplannen verandering in. Volgens Reijne loopt de procedure bij de gemeente voorspoedig en gaat begin volgend jaar de eerste paal de grond in. Er zullen dan woontorens van zes, zeven en negen bouwlagen worden gebouwd in het Waardse stationsgebied. Naar verwachting zal de oplevering eind 2024 plaatsvinden.
Pin It
Bekeken: 2426x
https://ee.itk.ac.id/data/