De 29-jarige Glenn V. uit Noord-Scharwoude blijft in voorlopige hechtenis op verdenking van betrokkenheid bij de doddelijke woningoverval op de Berkhouter Sjaak Groot en de brute woningoverval op een veehandelaar in De Goorn en zijn vrouw. De heftige ontkenningen dat hij daar iets mee te maken zou hebben, hielpen hem niet op vrije voeten. Van de rechters mag hij nog 90 dagen langer vast blijven zitten, zo maakte de rechtbank in Haarlem dinsdag bekend.

Van Glenn V. is DNA aangetroffen op het wapen waarmee de 72-jarige man uit Berkhout vorig jaar juni in zijn eigen woning dodelijk werd getroffen. De verdachte ontkende maandag in alle toonaarden dat hij betrokken is geweest bij die gewelddadige woningoverval. Hij heeft andere verklaringen voor het DNA op het wapen.

Het proces tegen Glenn V. wordt 12 september voortgezet, maar ook dan is er nog geen inhoudelijke behandeling. De officier van justitie verwacht dat in het tweede kwartaal van 2023 een inhoudelijke zitting, omdat er zes verdachten vast zitten en de politie nog onderzoekt of daar ook verdachten tussen zitten die iets te maken hebben gehad met de overvallen die in die periode plaatsvonden in onder andere De Goorn, Berkhout, Noord-Scharwoude, Nieuwe Niedorp en Heerhugowaard.

Het duurt waarschijnlijk nog wel enige tijd voordat alle verdachten - inmiddels zes - de strafeis tegen zich zullen horen. Het Openbaar Ministerie is nog volop bezig om de verdachten te linken aan verschillende overvallen. Verwacht wordt dat begin volgend jaar het einddossier klaar is. Een inhoudelijke behandeling zal niet eerder dan medio 2023 zijn.

Op dit moment zitten zes verdachten vast voor de overval en moord op Sjaak Groot: Deniz R. uit Obdam, Dut M. uit Alkmaar, Ruviëni M. uit Rotterdam, Marc V. uit Opmeer en Glenn V. uit Noord-Scharwoude. Ook de partner van Ruviëni M.  werd eind mei aangehouden. Verder was er nog een verdachte, maar die pleegde zelfmoord. Sommigen worden gelinkt aan andere overvallen in de regio: mogelijk worden de aanklachten van de verdachten nog langer.

 

Pin It
Bekeken: 2858x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/