De plannen voor een spooronderdoorgang op de Zuidtangent in Heerhugowaard gaan de volgende fase in. De komende zes weken ligt het ontwerpbesluit ter inzage.

De Zuidtangent is een van de belangrijkste verkeersaders in de gemeente, maar heeft ook een obstakel; de spoorlijn. Om de doorstroming te verbeteren is de gemeente al een aantal jaar aan het nadenken over een oplossing. Er is uiteindelijk gekozen voor een verkeersontwerp met een spooronderdoorgang en een fly-over voor motorvoertuigen, fietsers en voetgangers. Daarnaast is er in het ontwerp een verkeerslus die de Gildestraat verbindt met de Industriestraat en de Handelstraat.

Het ontwerp is door de gemeente in maart openbaar gemaakt en is daarna onderwerp geweest van een inloopavond. De gemeente heeft inwoners zes weken de kans gegeven om zich uit te spreken en dat heeft één inspraakreactie opgeleverd.

Binnenkort wordt het ontwerp ook getoetst door ProRail. De start van de uitvoering staat gepland voor eind 2023. Het verkeer zal naar verwachting vanaf 2025 gebruik kunnen maken van de onderdoorgang.
Pin It
Bekeken: 2972x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/